8 wrzesień 2017
Pappardelle z kurkami, parmezanem i ziołami
Czas na kurki! Makaron szybki, prosty i przede wszystkim smaczny! Gorąco zachęcam do wypróbowania tego jesiennego przepisu. To kwintesencja jesiennych smaków, zachwycający i uzależniający. Zapraszam na ziołowe pappardelle z jesiennymi kurkami, pachnącym masłem, oprószone parmezanem. Bomba smakowa!
Składniki:
- 250 g makaronu pappardelle
- 150 g oczyszczonych kurek
- 3 łyżki masła
- parmezan
- 3 łyżki posiekanej świeżej pietruszki
- świeży tymianek
- sól, pieprz
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pocięte na mniejsze kawałki kurki i podsmażamy na patelni przez około 3 minuty. We wrzącej, osolonej wodzie gotujemy al dente makaron, gdy będzie gotowy, od razu odcedzamy i dodajemy do kurek. Do całości dodajemy posiekane zioła, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Rozkładamy makaron na talerze i posypujemy świeżo starym parmezanem.
Kategoria:
Makaron w 20 minut, Makaron alla pasta, Makarony wegetariańskie
Komentarze (0)
Ten wpis jeszcze nie został skomentowany.
Dodaj pierwszy komentarz poniżej.