8 wrzesień 2017

Pappardelle z kurkami, parmezanem i ziołami

 

pappardelle-z-kurkami_4

Czas na kurki! Makaron szybki, prosty i przede wszystkim smaczny! Gorąco zachęcam  do wypróbowania tego jesiennego przepisu. To kwintesencja jesiennych smaków, zachwycający i uzależniający. Zapraszam na ziołowe pappardelle z jesiennymi kurkami, pachnącym masłem, oprószone parmezanem. Bomba smakowa!

Składniki:

  • 250 g makaronu pappardelle
  • 150 g oczyszczonych kurek
  • 3 łyżki masła
  • parmezan
  • 3 łyżki posiekanej świeżej pietruszki
  • świeży tymianek
  • sól, pieprz

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pocięte na mniejsze kawałki kurki i podsmażamy na patelni przez około 3 minuty. We wrzącej, osolonej wodzie gotujemy al dente makaron, gdy będzie gotowy, od razu odcedzamy i dodajemy do kurek. Do całości dodajemy posiekane zioła, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Rozkładamy makaron na talerze i posypujemy świeżo starym parmezanem.

makaron-z-kurkami

makaron-z-kurkami

makaron-z-grzybami

Komentarze (0)

Ten wpis jeszcze nie został skomentowany.
Dodaj pierwszy komentarz poniżej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.
Wymagane pola są oznaczone *